maanantai 22. huhtikuuta 2013

Seikkailia-Sid

Orava on tehnyt pesänsä linnunpönttöön ja siellä on kolme beipiä. Oikeestaan kaksi kun Seikkailia-Sid tulla rojahti alas, liika uteliaisuus kun on pelkästään haitaksi. Eilen se tapahtui ja Sid ei päässyt enää ylös. Kaikki raajat tuntuu toimivan vaan ei jostain syystä oravalapsi pääse metriä ylemmäs. Se löysi turvapaikan saunanlattian alta. Eilen huomasin miten se kurkistelee maailmaa kissanluukusta. Odotin, josko emo kantaisi sen takasin pesäänsä mutta niin ei käynyt.

 Aamulla koran kanssa lenkille lähtiessäni näin Seikkailia-Sidin taas. Aattelin jotta nyt tarttee tehä jottai ja soitin TESY:yyn ja sain Heidiltä ohjeet miten toimia. Jos mahdollista niin kiikuta pesään. Ei onnistu, orava on nopeampi minua. Sitä voi yrittää ruokkia ja tämähän minulle käy. Nyt on lapsonen saanut omenaa jota se oli hieman järsinytkin jo. Leipä ja porkkana on myös erinomista oravan sapuskaa ja vettä voi antaa imeyttämällä se siihen leipään. Toivottavasti Seikkailia-Sid pärjää, sillä riittäis kerrottavaa tästä vielä lapsenlapsilleenki.

Seikkaia-Sid



 Lumet on sulaneet lähes kaikki. Pelloille on tullut tulvajärviä missä joutsenet, hanhet ja sorsat viihtyvät. Kurjet käysketelee rannoilla. Ja pikkulinnut, niitä on pilvinpimein tullut. Laulurastaat lurittelevat aamuin illon ja västäräit etsivät sopivia pesäpaikkoja.

Kurkia vielä lumien aikaan kuvattuna



1 kommentti:

  1. Meil oli kerran kans oravanpoikanen jäänyt jumiin ränniin, kuulin sisälle asti jotain räminää ja pakko oli mennä katsomaan mistä ääni tulee. Oli pienokainen jäänyt jumiin tohon ränninputken mutkaan ja kun se syöksytorvi otettiin pois niin pöllämystynyt pienokainen putosi maahan. Eipä päässy enää pesälle (pesä meidän talon vintilla) joten piti laittaa keppi mitä pitkin sit kiipes.

    VastaaPoista