tiistai 7. toukokuuta 2013

HELLsinki, osa 2

Viikonloppuna oli jälleen kerran suuntana Helsinki. Tällä kertaa käytiin Kaapelitehtaalla kattelemassa kierrätysmateriaalista tehtyä vaatteita ym. Ja toki poikettiin Ateneumiin katsastamaan taidetta pressanlinnasta. Jo junamatka Salo-Helsinki oli mulle melkosen eksoottinen kun päästin matkustamaan "akvaariossa" eli siinä allergikoille tarkotetussa lasikopissa. Tällä kertaa päästiin suorinta tietä Atenumiin, en yrittänt oikaista asemalla vaan suosiolla pidemmän kaavan mukaan ulos asemarakkennuksesta.

Matkalla
Kaapelitehtaalle on matkaa turhan paljon joten metro on ainoa oikea kulkuväline. Olin ottanut kotoa lähtiessä kartan minne lähteä Ruoholahdesta. Kerran aiemmin siellä ollaan oltu ja kas kummaa:eksytty. Nyt pelasin varman päälle tai ainakin uskottelin niin itselleni ja seuralaiselleni. Ruoholahteen kun päästiin totta mooses; taas oli suunta ihan toisaalle minne piti. Ei auttanu muukuin kysyä neuva ja ottaa neuvosta vaari ja hypätä kasin ratikkaan. Perille päästiin.

Pohjalta on vain yksi suunta

 
Kaapeli ja tuolla jossain on ompelimot Tiina Talvikki ja Liina



. Kotimatka Salo-Ämpärpori linja-autolla oli kans mielenkiintoinen. Turussa oli partiolaisilla jokin iso tapahtuma ja he aloittivat marssin just kun oltiin Kirkkosilla kupeessa. Virkavalta pysäytti liikenteen ja odoteltiin jonkin aikaa. Olin paniikissa ehdinkö seuraavaan linjuriin. Sitten pysäytettiin marssijat ja liikenne pääsi mateluvauhdilla etenemään. Kadun vierustatolivat täynnä ihmisiä ja tuli kuniinkaallinen olo. Teki mieli heiluttaa heille tyylikkäästi.
 Seuraavaan linjurin ehdittiin, minun lisäksi oli kuusi muuta myöhästyttämässä liikkeelle lähyöä. Jossain vaiheessa alko auton vaihteet temppuilemaan. Kakkonen ei mennyt päälle ja kolmonen kuullemma hyppäs omia aikojaan pois päältä. Tässä vaiheessa iski uusi paniikki; joutuukohan tässä työntämään linjurin kotiin. Mutta perille päästiin.

 Poiss hyvä, kotona paras!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti