sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Sävellyssoppaa ja ameriikanleipää

Viime yö meni ketuille mutta ei sentään niille liskoille. Heräsin ennen kahta ja hetken sängssä piehtaroinnin jälkeen pääti, ettei tästä tule mitään ja nousin. Ikkunasta ulos katsoessani totesin lunta olevan jälleen kerran pihalla ihan liikaa. Eilen päivän ja illan aikana pyyhälsi myräkkä ja yöllä tuuli tuiversi vielä viimeisillä rippeillän, lunta ei enää tullut, vaan kun aamu koitti oli taas lumisateen vuoro. Pakkasta ei paljoa ole viiden pintaan näyttää mittari. Viime keskiviikkona käytiin kunnolla plussan puolella kun 8 asteessa kävi ja sitte taas mentiin miinukselle ja lujaa.

Leipää päätin kokeilla tänään. Yhdestä blogistä löytyi juttua "ameriikanleivästä" ja ylistys sen maukkaudesta. Blogaaja oli yrittänyt koti-Suomessa sitä tehdä mutta maussa oli hävinnyt ameriikan-serkulle mennen tullen. Googlella ohjetta etsiessä törmäsin yhteen ja päätin kokeilla. Minulla kun ei oo vertailu kohdetta niin huononpikin menee hyvästä jos tuuri käy. Ja tulihan siitä sitten ihan syötävää. Pientä tuumailua ja tuunailua ohje kaipaa tai sitte kokeilen jotain muuta.

Naisten ikuisuus ongelma on varmaan kautta aikojen ollut: mitä ruuaksi tänään. Itse päädyin pähkäilyn jälkeen Sävellyssoppaan. Siinä pakollisina aineina on vesi, sipuli ja liemikuutio. Loppu on sitte tekijästä kiinni. Tänää soppaan meni noiden edellä mainittujen lisäksi ohrasuurimoita, parsa- ja kukkakaalia, kolmenjuustonkermaa, aurajuustoa ja nötköttiä purkillinen. Mausteita voi käyttää jos tahtoo mutta itse jätän ne suolaa myöten pois. Lisäksi innostun tekemään minipannareita ja siinä se taa oli päivän sapuska loihdittua.

Lenkillä kytiin napurin ja koirien kanssa. Ei suurensuurta lenkkiä tehty kun saatiin räpiköidä melkosessa lumessa. Varmaan 20-25 cm ja alko tuntumaan kropassa tuo. Pihalta kolasin lunta kun huushollitöiltä ehdin. Onneksi se oli kevyttä pakkaslunta mutta iahn tarpeekseni sain siitä. Loppu päivä menköön sitte levon merkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti